top of page
Ara

Her Zaman Doğru Çalışanı İşe Almak için En İyi 10 İpucu

  • Yazarın fotoğrafı: FastinWork
    FastinWork
  • 13 May 2022
  • 4 dakikada okunur

Bir çalışanı işe almak için on ipucuna mı ihtiyacınız var? Doğru çalışanı işe almak zorlu bir süreçtir. Yanlış çalışanı işe almak pahalıdır, çalışma ortamınız için maliyetlidir ve zaman alıcıdır. Doğru çalışanı işe almak ise çalışan verimliliği, başarılı bir istihdam ilişkisi ve toplam çalışma ortamınız üzerinde olumlu bir etki olarak size geri ödeme yapar.


Doğru çalışanı işe almak, çalışma kültürünüzü geliştirir ve yüksek çalışan morali, olumlu ileri görüşlü planlama ve zorlu hedeflere ulaşma konusunda size bin kat fazlasını geri öder. Ayrıca, diğer çalışanlarınızın yeni çalışanla ilişki kurmak için harcadıkları zaman ve enerjiden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar; bu gerçekten maliyetli ve duygusal bir süreçtir.


NOT: Bu, kapsamlı bir işe alma rehberi değildir, ancak bir çalışanı işe alırken bu adımlar çok önemlidir. Adım adım bir sürece ihtiyacınız varsa, çalışanları işe almada başarı için FastinWork ile çalışın. FastinWork kapsamlı ve kaliteli bir yaklaşım sağlar.


1- Bir Çalışanı İşe Almadan Önce İşi Tanımlayın


Doğru çalışanı işe almak bir iş analizi ile başlar. İş analizi, belirli bir işin görevleri, sorumlulukları, gerekli becerileri, sonuçları ve çalışma ortamı hakkında bilgi toplamanızı sağlar.


İş analizinden elde edilen bilgiler, yeni çalışan için iş tanımını geliştirmek için esastır. İş tanımı, doğru çalışanı işe almak için işe alım stratejinizi planlamanıza yardımcı olur.


2- Çalışan İşe Alım Stratejinizi Planlayın


İş tanımı elinizdeyken, yeni çalışanı işe alan kilit çalışanları içeren bir işe alım planlama toplantısı düzenleyin. İşe alım yöneticisi planlama için çok önemlidir. Bu toplantıda işe alım stratejiniz planlanır ve uygulamaya başlanır. Bir çalışanı işe almak için sık sık birlikte çalışan ekipler, bu adımı genellikle e-posta yoluyla tamamlayabilir.



3- Bir Çalışanı İşe Almak için Kontrol Listesi Kullanın


Bir çalışanı işe almak için bu kontrol listesi, bir çalışanı işe alma sürecinizi sistematize etmenize yardımcı olacaktır. İster ilk çalışanınız ister işe aldığınız birçok çalışandan biri olsun, bir çalışanı işe almak için bu kontrol listesi, işe alma çabalarınızı takip etmenize yardımcı olur.


Bir çalışanı işe almak için kontrol listesi, işe alma çabalarınızı yolunda tutar ve ilgili çalışanlara ve işe alma yöneticisine ilerlemeyi bildirir.


4- Bir Çalışanı İşe Alırken Doğru Adayları İşe Alın


Bir çalışanı işe alırken ihtiyaç duymadan çok önce potansiyel adaylarla ilişkiler geliştirebilirsiniz. Bu fikirler, mevcut bir pozisyonunuz olduğunda geniş bir aday havuzunu işe almanıza da yardımcı olacaktır.


Bir çalışanı işe alırken ne kadar nitelikli adaylar geliştirirseniz, nitelikli bir potansiyel çalışanı bulma olasılığınız o kadar artar. Bir çalışanı işe alırken yetenek havuzunuzu geliştirmenin en iyi yollarını keşfetmek için okumaya devam edin. Bir çalışanı işe alırken ihtiyaç duymadan çok önce potansiyel adaylarla ilişkiler geliştirebilirsiniz. Bu fikirler, mevcut bir pozisyonunuz olduğunda geniş bir aday havuzunu işe almanıza da yardımcı olacaktır.


Bir çalışanı işe alırken ne kadar nitelikli adaylar geliştirirseniz, nitelikli bir potansiyel çalışanı bulma olasılığınız o kadar artar. Bir çalışanı işe alırken yetenek havuzunuzu geliştirmenin en iyi yollarını keşfetmek için okumaya devam edin.


5- Referanslarını ve Uygulamalarını Dikkatlice İnceleyin


Özgeçmişleri, ön yazıları, iş başvurularını ve iş başvuru mektuplarını gözden geçirme işi, iyi yazılmış bir iş tanımıyla başlar. En nitelikli adayın en çok istenen özelliklerini içeren madde imli listeniz, işe alım planlama sürecinin bir parçası olarak geliştirildi.


Tüm başvuru sahiplerini bu nitelikler, beceriler, deneyim ve özellikler listesine göre tarayın. Bir çalışanı işe alırken zamanınızı en nitelikli adaylarınızla geçireceksiniz. Ve bu, zamanınızı iyi kullanmaktır.


6- Adaylarınızı Ön Elemeye Alın


Bir çalışanı işe alırken adayları ön elemenin en önemli nedeni, görüşme ve seçim komitesi zamanından tasarruf etmektir. Bir aday kağıt üzerinde iyi görünse de, bir ön eleme görüşmesi, niteliklerinin gerçekten işinize uygun olup olmadığını size söyleyecektir.


Ek olarak, ön eleme görüşmesinde maaş beklentilerinin işinizle uyumlu olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Yetenekli bir telefon görüşmecisi, adayın kültürünüze uyup uymadığına dair kanıt da alacaktır.


7- Doğru İş Görüşmesi Sorularını Sorun


İş görüşmesi, bir çalışanı işe almada güçlü bir faktördür. İş görüşmesi, işverenlerin işe alımda kullandığı kilit araçtır. Sorulan iş görüşmesi soruları, doğru çalışanı işe almanıza yardımcı olmak için iş görüşmesinin gücünü büyütmede kritik öneme sahiptir.


İstenen adayları ortalama adaylardan ayırmanıza yardımcı olan mülakat soruları, bir çalışanı işe alırken esastır. İş görüşmesi soruları işverenler için önemlidir. İşte örnek iş görüşmesi soruları.


8- Bir Çalışanı İşe Alırken Geçmişleri ve Referansları Kontrol Edin


Etkili geçmiş kontrolleri, bir çalışanı işe alırken en önemli adımlardan biridir. Sunulan tüm güvenilir kimlik bilgilerinin, becerilerin ve deneyimin gerçekten adayınızın sahip olduğunu doğrulamanız gerekir.


Geçmiş kontrolleri, özellikle eski denetçiler, eğitim referansları, istihdam referansları ve tutulan fiili işler ve sabıka geçmişi olmak üzere iş referanslarını içermelidir. Kredi geçmişi gibi bir çalışanı işe alırken diğer arka plan kontrolleri, özellikle bir çalışanı işe aldığınız işle ilgili olmalıdır.


9- Bir Çalışanı İşe Almadan Önce Dikkate Alınması Gereken 7 Kritik Faktör


Bir çalışanı işe almayı düşündüğünüzde, işi size en çok benzeyen adaya teklif etmek cazip gelir. Aday kendini iyi giyilmiş bir ayakkabı kadar rahat hisseder. İş teklifini yaptığınızda çok fazla sürprizle karşılaşmazsınız ve içinizden en sevdiğiniz adayın işi yapabileceği konusunda rahatsınız.


Dikkat edin, bir çalışanı işe alırken bu uygulamaya dikkat edin. Kuruluşunuzun neden sizin gibi başka bir çalışana ihtiyacı var? İşte bir çalışanı işe almadan ve bir iş teklifi yapmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken yedi kritik faktör.


10- Bir Teklifte Bulunun


İş teklif mektubu, pozisyon için seçtiğiniz adaya verilir. Çoğu zaman, aday ve kuruluş, işe alınma koşullarını sözlü olarak müzakere etmişlerdir ve iş teklif mektubu, maaş ve sosyal haklar hakkındaki sözlü anlaşmaları teyit etmektedir.


Bununla birlikte, pozisyon ne kadar kıdemli olursa, iş teklifinin maaş, sosyal haklar, işten çıkarma, ikramiye potansiyeli, kıdem tazminatı, hisse senedi opsiyonları ve bir çalışanı işe alırken daha fazlası hakkında uzun süreli bir müzakereye dönüşmesi daha olasıdır.



 
 
 

Comentários


Não é mais possível comentar esta publicação. Contate o proprietário do site para mais informações.
bottom of page